Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Husky

2008.05.02

 Husky

 KépAz orosz Szibéria zordon vidékének nevetős, gyönyörű kutyája.Olyan szájvonal, mintha mindig mosolyogna.Csodás kék szemei vannak, gyakori az eltérő szemszín, ez egyik például piros.Száz éve ismerték meg Amerikában, utána európában is gyorsan népszerű lett.eredetileg szánhúzó, de mindenféle őrző szolgálatra is alkalmas.Békés,hűséges,családszerető, de kissé érzékeny és napi 30 killométert illik vele futni, mert ellustul másképp.Rá is mint a Malamutra vonatkozik, hogy inkább kertesházban érdemes tartani.Évszakonként vedlik,így készül a melegre ill. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 13

Malamut

2008.05.02

Malamut

Kép Alaszka az őshazája.A zordon, kegyetlen időjárást könnyen viselő kettős szőrbundában.Szép fejű, hegyes fülű,intelligens,okos és nagyon erős kutya.órákon és százmérföldeken át zokszó nélkül is kitartóan húzza a szánt.Versenyeznek is vel.Kipling és Jack London elbeszéléseinek főhőse.Aki mindenáron ilyen kutyát szeretne tartani az jol gondolja meg, hogy kertesházban tartsa.Sokszor vedlik minden évszakban.Sok mozgás igényel.Semmiképp ne tartsuk lakótelepen, mert ott ellustúl, és nem szeretik ha Kép egyedül

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 4

Pumi

2008.05.02

Pumi

 Kép  Ősi magyar kutya akárcsak a puli.

Őt is a nyájak terelésére bízták. Ha dühbe jön nagyon mérges és harapós tud lenni.Ok nélkül nem harap senkit.Ő az aki beengedi az idegent de ki nem.A puli keresztezéséből származik.Francia német terelőkutyákkal házasították.Feláll a füle,rövidebb az szőre mint a pulinak.A feje is hosszúkásabb.Igénytelen és kiváló házőrző.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 1

Puli

2008.05.02

Puli

Kép Ősi magyar terelőkutya. A nyájak kordában tartása volt a dolguk.Manapság házőrzők, de még használják őket terelésre.A puli az a kutya amihez keksz kell, hogy tudjuk melyik az eleje.(Amelyik végén elfogadja ott van a feje). Ázsiai vándorlásaink során hoztuk magunkkal.

Alapszinei: fekete,fehér,szürke és fakó. Hosszú gubancos szőre van.Olyan mint egy taposó ha lefekszik.Játékos természete van.A szőrét kb:. havonta kell nyírni, hogy ne legyen gubancos és csomós

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 3

Kutyáim

2008.04.21

 

Bernáthegyi

2008.04.07

Bernáthegyi

Kép  Kutyaóriás. Eléri a 80kg-t, hatalmas lelógó fülekkel,  kilógó nyelvvel. Maga a megtestesült jóság. Svájc magas hegyei között, a hidegben jól érzi magát. Emberi életeket mentő kutya, a nyakába aksztott rumos hordóval ismerjük. Nem a rum ment meg a hóban, jégben, fagyott félig halott embert, hanem a kutya. Bár sokan máshogy gondolják. Maga a kutya: képes kiásni a lavina által betemetteket. Az egyik hegyi kolostorban lakó, Barry névre hallgató kutya 40 ember életét mentette meg így. Jóindulatú, kiváló szaglása, vakvezetőnek is használják. Lakásban nem ajánlott, mert hatalmas tesű és állandóan nyáladzik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 1

Bernipásztor

2008.04.07

Bernipásztor

 Kép A berni pásztor a nagytestvér. Svájc magas hegyének "tartozéka". Hűséges és munkabírás a jellemzője. A római katonák 2000 évvel ezelőtt vitték be Helvéciába (Svájc régi neve), akkor még harcikutyaként is használták. Később a tejeskocsi elé fogták a svájciak. Nálunk is divatos. hívei esküsznek rá, hogy nincs szebb kutya nála. Sok mozgást igényel mint a társai. Sajnos nem sokan törődnek a bundájával. Igen hamar gubancos lessz ha nem ápljuk naponta. Leginkább egy oroszlánra hasonlít a nagy tappancsaival:). Engedelmes, és játékos kutya. Tömege eléri az 50-70kg-t is.

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Lengyel Pásztorkutya

2008.04.07

Lengyel Pásztorkutya

Minden európai népnek van pKépásztorkutyája.Közülük is az egyik legkisebb (közepes termetű) a lengyel pásztorkutya. Úgy néz ki, mint a Bobtail, kisebb kiadásban. Csupa szőr és gyapjú és csupa vidámság. Ősét a föníciaiak hozták be Európába a juhtenyésztés segítségére. Játékossága ne tévesszen meg senkit, villágyorsan elkapja az ember bokáját. Lábra megy, mert eredetileg a terelés a fő foglalkozása. Sokan azt hinnék kis termete miatt nlokkokba is lehet tartani, de ez nagy tévedés! Sok törődés,sétáltatás,játék kell neki. A napi energiát is le kell vezesse ezért ajánlatos naponta legalább 2x elvinni sétálni!!

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 1

Komondor

2008.04.07

Komondor:

Négylábú padlókefe, harapós szőneg, páncélozott tankkutya. Ősi magyar és ősi pásztorkutya. 1100 éve a honfoglaló őseink hozták be Európába, s azóta is hű társunk. Nagy tömegű, zsinóros, csimbókos bundája nem csak a kemény időtöl, hanem a medvék és fenevadak karmától és harapásától is megvédi, ő pedig a nyájat védi. A legkiválóbb pásztorkutyák egyike. Vérében van a terelés művészete, roppant nagy az ereje, súlya eléri a 45-55kg-t a többi pedig a tömött bundája.Kép  Rendkívül akaratos is, de az őrző feladatát mindig a legmagasabb szinten képes elvégezni. Rengeteg mozgásra van szüksége, ezért lakásban és városban nem tanácsos tartani.  

 

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 2

Skót németjuhász

2008.03.27

 

Skót németjuhász

Kép A skót németjuhász is nagyon híres:ő Lessie!! A gyerekregény okos, hűséges hőse nagyon régen tényleg juhokat őrzött a skót vidékeken.Nemcsak őrizte a juhokat, de meg is védte őket a támadó vadaktól.Ha már nyugdíjban van, leginkább szobadísz a kandalló előtt.Őse a collie volt. Gyorsan tanul, bár a szaglása nem olyan tökéletes mint a vérebé, de neki is jó. Hosszú, sűrű a bundája.Sok mozgást igényel.Naponta 2x legalább le kell kefélni a bundáját, hogy szép fényes legyen.Sok mozgást igényel főleg fiatal korában.Nem érdemes blokkokban tartani mert egészségtelen és nem jó.Előbb-utóbb ellustulna és elhízna ami nem tesz jót.

 

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 12